NIEUWS

door 18a7cf31cf5c057626341cbb9019fa6462d044c1 22 nov, 2017

  • VCA Update. Lees meer
  • Buitenwacht, nieuwe examen-invoering per 1 maart 2018.  . Lees meer
  • Meer informatie over het nieuwe MPCE (multimediaal praktijkgericht computerexamen) buitenwacht. Lees meer
  • Gasmeten theorie-examen. Lees meer
  • Onafhankelijke examinering. Lees meer
  • Vaardigheidstraining examinatoren: in company mogelijk. Lees meer
  • Erkenning opleiders per kwalificatie. Lees meer

door 18a7cf31cf5c057626341cbb9019fa6462d044c1 06 okt, 2017
Examinatoren die het SOG praktijkexamen willen afnemen dienen voor de autorisatie door het erkende Examencentrum SOG de training examinatorvaardigheden te volgen. Omdat de verantwoording, erkenning en registratie van de examinatoren volledig bij de Examencentra SOG ligt, dient de aanmelding vanuit het Examencentrum te geschieden.

Het aanmeldingsformulier is aan te vragen via epcnexamens@epcn-examens.nl. Na aanmelding ontvangt de deelnemer een automatische bevestiging. Twee weken voor de trainingsdag ontvangt de deelnemer de uitnodiging met alle informatie. Bij onvoldoende aanmeldingen behoudt VCA Infra het recht om een andere datum voor te stellen. Kosteloos annuleren kan tot twee weken voor de gekozen datum.

De kosten voor de training bedragen € 275,00 excl. btw per deelnemer.
Dit is inclusief cursusmateriaal, koffie/thee, lunch en afsluitende toets.
Locatie training: Examencentrum Amersfoort, Plotterweg 1, Amersfoort.

Data 2017:
  • vrijdag 13 oktober,
  • vrijdag 24 november en
  • woensdag 13 december 2017.
door 18a7cf31cf5c057626341cbb9019fa6462d044c1 27 sep, 2017

HOOGVLIET – De examenbureaus EBVN en EPCN gaan samen. De ondernemingen, beide gevestigd in Hoogvliet, gaan in eerste instantie een joint-venture aan. In een later stadium zullen de aandelen van EPCN overgaan naar ViAlex B.V., de organisatie achter EBVN.

ViAlex werd in 2003 opgericht, in eerste instantie als IT-dienstverlener. Het bedrijf groeide door naar het aanbieden van computeropleidingen, die werden afgerond met een diploma of certificaat. Die rol van zowel opleider als examinerende instelling ging op den duur knellen, waarop het bedrijf besloot zich toe te leggen op het onafhankelijk examineren. In 2013 werd een succesvolle aanvraag gedaan om toe te treden als Examencentrum VCA, waarna op 2 januari 2014 de eerste VCA examens afgenomen werden.

EPCN werd in 2001 opgericht, aanvankelijk om de examinering te scheiden van de opleidingen die door Technicom Opleidingen werden verzorgd op het gebied van Procestechniek, Veiligheid en later MVK. Van het begin af aan is gekozen voor een zelfstandige positie van EPCN. Naast dienstverlener ten behoeve van Technicom ontwikkelde EPCN een ‘eigen’ markt, in eerste instantie met VCA examens, maar later ook met andere examens waaronder NEN 3140, VOP, VP en nog later de GORW kwalificaties, de tegenwoordige SOG examens.

Waar EBVN zich toelegde op het digitaal examineren voor het certificaat Veiligheidschecklist Aannemers (VCA), onderscheidt EPCN zich in praktijkexamens SOG (SSVV Opleidingengids). Daaronder praktijkexamens zoals Werken aan flensverbindingen, diverse hoogwerker categorieën, Gasmeten, Mangatwacht, Werken met een vorkheftruck, etc.
De wijze waarop de praktijk- en theorie-examens elkaar aanvullen is een belangrijke reden waarom de twee examenbureaus elkaar hebben gevonden. Een ander argument is dat beiden hechten aan het principe van onafhankelijke examinering. Zij verwachten dat de tendens naar het uit elkaar halen van de verantwoordelijkheden van opleiden en examineren, verder doorzet en willen hierin een voorbeeld voor de markt zijn. Van belang is dat daarbij de markt betrokken wordt, en er voldoende draagvlak voor bestaat.

EPCN wordt geleid door en is in handen van Rien Mulder. Zijn leeftijd (69) is een belangrijke overweging om het bedrijf onder te brengen bij EBVN. Rien vindt het belangrijk dat de expertise en ervaring die in ruim 15 jaar met zijn medewerkers is opgebouwd gewaarborgd blijft en het  personeel zekerheid te bieden. Vooralsnog worden beide kantoren in Hoogvliet aangehouden, inclusief de bestaande bedrijfsnamen.

De inspanningen in de uit te bouwen samenwerking zullen vooral bestaan uit het overbrengen van de kennis en klantcontacten. Rien blijft de eerste tijd aan het bedrijf verbonden. “We zullen het eerste half jaar veel samen op pad gaan”, stelt Terry Bouhuizen, directeur van EBVN.

Meer posts
Share by: